Kreativitetstræning

I mange år har der været fokus på at styrke kreativiteten i samfund, virksomheder og organisationer. Her kan du finde måder, hvorpå du kan styrke og udvikle din kreativitet.

Her på siden kan du finde tre kreativitetsspil samt 200 kreativitetsøvelser, du kan bruge for at udvikle, udfordre og styrke din kreativitet. 

 

Klik på spillene herunder for at komme i gang, og find de 200 øvelser på www.idetræning.dk. Du kan finde lærervejledningen til de 200 øvelser her.

 

                                                                 

 

 

De tre kreativitetsspil udvikler effektivt spillernes kreative evner mens de spiller. Dette er nyt i forhold til andre eksisterende bræt- og kortspil, som primært træner logisk tænkning, mønstergenkendelse, hukommelse og accept af terningens tilfældighed.

 

Spillene er baseret på den nyeste forskning inden for kreativitetstræning med henblik på at kunne udvikle deltagernes kreative evner på en engagerende og sjov måde. Spillene er udviklet af Fonden for Entreprenørskab og kreativitetsforsker fra Aalborg Universitet, ph.d. Christian Byrge.

 

Ud over disse tre spil er der også udviklet 200 kreativitetsøvelser til skolen. De kan bruges som en integreret del af undervisning, som aktiviteter der bryder undervisningen op, som morgentræning, i temauger, som kulturskabende element i klassen eller på helt andre måder. Med lidt kreativitet og udvikling kan materialet også indgå som del af den faglige undervisning. 

 

Øvelserne træner forskellige dele af vores kreativitet: Idéfærdighed, fleksibilitet, originalitet, videreudvikling, fantasi og mental visualisering, overtalelse, problemforståelse, identifikation af kreativitet og kreativ selvforståelse.