Du og din familie i Balonga er et materiale til 2. og 3. klasse, der viser eleverne verden gennem et afrikansk barns øjne. Elevernes opgave er at hjælpe med at finde kreative løsninger på hverdagens problemer. Materialet består af en lærervejledning og et elevhæfte.
Du er en superhelt er et materiale til børnehaveklassen og 1. klasse, der arbejder med elevernes indstilling til sig selv og deres omverden som en gennemgående rød tråd. Eleverne får bl.a. større tillid til egne evner. Materialet består af en lærervejledning, der indeholder plakater, ordkort osv.
Du og din familie i Balonga - Den Kreative Platform er et materiale til 2. og 3. klasse, der anvender Den Kreative Platform som metode og bygger på materialet af samme navn. Materialet består af en lærervejledning.
Opfinderspirerne er et materiale til elever fra 0. til 6. klasse, der stimulerer børns kreativitet, initiativ og selvtillid gennem løsning af problemer, som de støder på i deres egen hverdag. Fantasi og samarbejde er en central del af materialet, der består af en lærervejledning og et elevhæfte.
I Vores Lokalsamfund er eleverne aktive medspillere, og gennem leg lærer de bl.a. om grundlæggende elementer i et demokratisk samfund.
I dette forløb arbejder eleverne med verdensmål 11 og 15, der handler om bæredygtige byer og lokalsamfund og livet på land.
Designeren og Entreprenøren er tre særskilte materialer til 4., 5. og 6. klasse, der inddrager entreprenørskab i faget Håndværk og Design. Materialet består af en lærervejledning, tre elevhæfter og et elevark med ekstra øvelser.
Klubben er et materiale til 6. og 7. klasse, der styrker elevernes kreativitet, selvværd, motivation, koncentration og engagement. Eleverne skal skabe et fritidsrum for børn, som også vil gøre voksne glade. Materialet består af en lærervejledning.
Eksperimenter med matematik er et materiale til 4. - 6. klasse, som kan bruges hvor natur/teknik- og matematiklærerne vil arbejde sammen. Materialet består af en lærervejledning og et elevhæfte.
Idévejen er et materiale til 6. og 7. klasse, med det formål at få nogle helt nye idéer, som kan skabe værdi for andre, og derefter forsøge at gøre idéerne til virkelighed. Materialet består af en lærervejledning og et elevhæfte samt en samling vidensdokumenter.
Idévejen er et materiale til 6. og 7. klasse, med det formål, at eleverne opnår grundlæggende viden om klima. Materialet består af en lærervejledning og et elevhæfte samt en samling vidensdokumenter, som du kan finde i begge.
Idévejen er et materiale til 6. og 7. klasse, med det formål, at eleverne opnår grundlæggende viden om klima. Materialet består af en lærervejledning og et elevhæfte samt en samling vidensdokumenter, som du kan finde i begge.
Materialet fokuserer på samfundets ressourcer set bredt og giver eleverne forståelse for ressourcernes bevægelighed mellem lande og regioner, forståelse for konsekvenser af egen brug af ressourcer, samt forståelse for hvordan behovet for en ressource opstår.
"Danmarks største bibliotek skal have en masse nye læserum - du og dine klassekammerater skal hjælpe dem med gode idéer til, hvordan verdens bedste læserum skal være" 4. klasse
Kom med skæve og skøre idéer til, hvordan et "vennemøbel" skal være. 4. klasse.
Én af Danmarks kendteste kokke har brug for hjælp til at designe en smart mobil madboks. 5. klasse.
Brug din fantasi til at finde ud af hvordan et 3-etagers legelandskab kan se ud. 5. klasse.
Vær med til at lave en interessant park for børn og unge. 6. klasse.
Et undervisningsmateriale som på kreativ og eksperimenterende vis handler om iværksætteri. Materialet giver eleverne et indblik i, hvad det vil sige at være iværksætter og de udfordringer, der er ved at skabe en virksomhed.
Vejledningen kan bruges af alle skoler, som gerne vil prøve kræfter med Raspberry Pi.
Papir Akademiet er et læringsspil til mellemtrinnet. Her bliver man trænet i kreativitet, idéudvikling og teamwork, og sat til at løse alverdens problemer.
“Bliv din egen Boss” er et arbejdshæfte, som klæder eleverne på til at skabe deres allerførste helt simple forretningsplan.
I dette forløb arbejder eleverne med verdensmål 4 og 17, der handler om kvalitetsuddannelse og partnerskaber.
Mærk din sag er et dansk materiale for 4. til 6. klasse. Arbejdet tager udgangspunkt i bogen "Avocado-Mysteriet", som er en del af serien "Victoria og Verdensmålene".
Nogle gange kan det være nyttigt med en samtale i klassen om, hvordan man arbejder med innovation og entreprenørskab. Dialogkortene hjælper med at holde fokus og sikrer elevernes forståelse.
Digital dansk – hack, lær og del din litteratur er et nytænkende materiale der udfordrer og udfolder de kreative og innovative muligheder der opstår når analoge og digitale medier arbejder sammen. Hensigten et at eleverne skal undersøge, læse, lege, producere, dele og kommunikere.
Berlin - eine Metropole er et online-materiale til 8. og 9. klasse, der tager udgangspunkt i delområder, der omhandler kultur og historie. Materialet består af en lærervejledning og et elevhæfte.
Lys og Farver er et materiale til 8. og 9. klasse, der skal vække elevernes interesse for fænomener, der knytter sig til lys og farver samtidig med, at de udvikler færdigheder inden for projektarbejde. Materialet består af en lærervejledning.
Sæt aftryk på byen - Et projekt om udsmykning er et materiale til 8. og 9. klasse, der handler om at udsmykke sit lokalområde, by eller bydel. Materialet består af en lærervejledning og et elevhæfte.
Eksperimenter med matematik er et materiale til 7. - 9. klasse med 28 opgaver, der lægger op til en større forståelse for matematikkens praktiske vinkel. Materialet består af en lærervejledning og et elevhæfte.
Den globale Markedsplads er et materiale til 7. og 8. klasse, hvor iværksætteri og handelskultur er i fokus. Nøgleaspekterne af global økonomi undersøges. Materialet består af en lærervejledning, et elevhæfte og et sæt arbejdsark.
MatFlip er et materiale udviklet til faget matematik i 8. klasse. Materialet bygger på principper om flipped learning, og formålet er bl.a. at understøtte den entreprenante tilgang til opgaveløsning i faget matematik. Materialet består af en lærervejledning og et elevhæfte.
Min Virksomhed er et materiale til 8. - 10. klasse, der lægger op til en anderledes temauge med iværksætteri og kreativitet som omdrejningspunkt. Materialet indeholder muligheder for eksterne samarbejder. Materialet består af en lærervejledning og et sæt arbejdsark.
Rollemodeller er et materiale til 9. og 10. klasse, der har til formål at sikre, at flere elever møder rollemodeller under deres skolegang. Dette skal øge elevernes tro på selv at kunne designe liv og karrierer. Materialet består af en lærervejledning og et elevhæfte.
Developing my Region er et materiale til 7. - 9. klasse, der understøtter arbejdet med den internationale dimension. Eleverne skal udvikle deres lokalområde i samarbejde med venskabsklasser med udgangspunkt i entreprenørskab og innovation. Materialet består af en lærervejledning.
Dette undervisningsforløb er baseret på 17 lektioner, men kan også have en længere varighed eller bruges som projektuge. Forløbets hovedformål er at kombinere anvendelsesorienteret og elevproducerende matematik med en entreprenøriel tankegang gennem et virkelighedsnært handlingsforløb.
Ungstartup er et undervisningsforløb i innovation og entreprenørskab for alle 8.-, 9.- og 10.-klasser og er udviklet i et samarbejde mellem Fonden for Entreprenørskab og Ungt Entreprenørskab i Norge.
Et undervisningsforløb skabt til valgfaget "iværksætter" i 10. klasse. Materialet er en trin-for-trin indføring til iværksætteri.
Et computerspil om alternativ energi og entreprenørskab, hvor eleverne skal skabe en grøn by ved at lave de bedste forretninger og investeringer i grøn teknologi.
Idémaskinen er et lille spilværktøj, som kan bruges til at generere idéer. Spillet kan bruges i alle fag.
En idéworkshop har til formål at strukturere hele idéudviklingsprocessen, samtidig med at den styrker samarbejdet og kreativiteten.
Dette inspirationsmateriale leder deltagere godt igennem processen op til Idékonkurrencen på Danish Entrepreneurship Award.
Next Level er et entreprenørskabsprogram for elever i 7. til 10. klasse. Dette materiale er udviklet til brug i Next Level, men kan også anvendes uden at deltage i konkurrencen.
I dette forløb arbejder eleverne med verdensmål 11, der handler om bæredygtige byer og lokalsamfund
Rollemodeller er et materiale til 13-16-årige, der har til formål at sikre, at flere elever møder rollemodeller under deres skolegang. Dette skal øge elevernes tro på selv at kunne designe liv og karrierer. Dette materiale er udelukkende til online brug.
Iværksætterunge er et sjovt og handlingsorienteret valgfag, hvor eleverne får mulighed for at løse en selvvalgt virkelighedsnær problemstilling.
Prøveforberedende materialer til de fire praksisfaglige valgfag for 7. og 8. klasse. Materialerne er afprøvet på skoler i Københavns kommune.
Dette materiale har fokus på idræt og innovation. Gennem to cases skal eleverne udvikle aktiviteter til fremtidens Olympiske Lege samt bygge deres egen idrætsforening, og det handler om at få pulsen op og have det sjovt. "Skab din idræt" indeholder lærervejledning, udførlig modulbeskrivelse, en række aktivitetsforslag og det henvender sig til 6. -9. klasse.
Materialet består af 3 korte videoportrætter og en række quiz og refleksionsspørgsmål og henvender sig til udskolingen. Vil du være iværksætter? kan bruges som led i Uddannelse og Job.
Den Kreative Platform i Børnehøjde er et materiale til hele grundskolen - det kan altså bruges på alle klassetrin. Materialet er en samling af værktøjer til undervisning inden for kreativitet, innovation og entreprenørskab. Materialet består af en lærervejledning.
Idétræning er et materiale til hele grundskolen. Materialet er direkte anvendeligt - det kan altså bruges på alle klassetrin. Materialet er en samling af værktøjer til undervisning inden for kreativitet, innovation og entreprenørskab. Materialet består af en lærervejledning.
Dette materiale består af 11 eksempler på undervisningsforløb til alle niveauer af grundskolen og er tiltænkt som inspiration til udvikling af dine egne undervisningsforløb.
Materialet henvender sig til alle niveauer af grundskolen og består af en række øvelser og stimulikort, der kan bruges i idégenereringsprocesser.
Trinmål og kompetencer for entreprenørskab er her omskrevet til elevsprog. Findes både på dansk og engelsk.
Mangler du ny inspiration til undervisningen i præsentationsformer, idegenerering eller måske det gode projektarbejde?
Fonden for Entreprenørskab har sammen med EMU fået udviklet nogle korte undervisningsforløb med entreprenørskab. Alle forløb har været gennemprøvet i grundskolen og dækker en række fag.
I 8 korte film kan du se, hvordan man som underviser bruger innovation og entreprenørskab i den faglige undervisning til gavn for alle, og i folkeskolen også med fokus på de mest usikre og udsatte elever.
I 6 videointerview og lærervejledninger vil du blive præsenteret for 6 forskellige måder at arbejde med entreprenørskab på. Fælles for dem alle er, at de helt grundlæggende, og hver på sin måde, forholder sig til 4 overordnede dimensioner.