Developing my Region

Hent materialet her

 

Developing my Region er på engelsk. Således vil det være oplagt at anvende i engelskundervisningen.

 

Developing my Region gør det muligt for dine elever at udveksle drømme, visioner og håb for fremtiden med andre. Hovedformålet med materialet er at lære unge mennesker fordelene ved at række hånden ud til verden omkring dem. Dette gøres ved at hjælpe dem med at opleve andre samfundsgrupper, kulturer og regioner.

 

Med andre ord: at skabe kontakt til elever, der er forskellige fra dem selv. Ved at samarbejde med elever fra andre dele af verden kan danske elever få en forståelse for, hvad kunstnere, filosoffer og videnskabsmænd oplevede før i tiden. Denne måde at arbejde på hviler på en tro på, at kvaliteten af de idéer, der bliver genereret i samarbejde med andre, er højere. De indeholder og skaber en større variation. På denne måde vil dine elever forstå, hvad det betyder at være en vigtig del af at forme en regions, et samfunds eller en kulturs fremtid; at være "pioneers of change".

 

Ved at anvende dette materiale og dens metoder i undervisningen vil hjælpe dig med at oplyse og undervise dine elever på en unik og formativ måde. De vil få muligheden for at opleve følelsen af at opnå noget vigtigt; af at gøre en forskel.

 

Fremtiden kræver, at unge mennesker kan agere i en globaliseret verden samtidig med, at de er respektfulde over for den forskellighed, der er de forskellige kulturer imellem. Developing my Region giver lærere et sæt guidelines til, hvordan man kan facilitere denne proces.

 

 

Kulturer over hele verden har udviklet sig til det, de er i dag, over mange århundreder. Nogle gange er forandringerne sket langsomt over en lang periode, og andre gange er forandringerne sket på ganske kort tid på grund af pludselige, og ofte voldsomme, hændelser.

 

Disse ændringer sker stort set altid på grund af påvirkninger udefra. Grunden til, at samfund og kulturer ændrer sig er ofte, at der er sket en videns-, menings- og holdningsudveksling, men det kan også være fordi, medlemmer af samfundet og kulturen har oplevet andre kulturer og personligt ser de teknologiske, kulturelle, samfundsmæssige og andre fremskridt.

 

Kunstnere, forfattere, filosoffer og videnskabsmænd har ikke kun fundet inspiration i bøger, men også i den virkelige verden; de har besøgt andre regioner, samfundsgrupper osv. Før i tiden var denne form for rejse kun mulig for de meget rige, men i dag er det væsentligt nemmere at komme i kontakt med andre befolkningsgrupper - internettet er her en stor hjælp.

 

Det har aldrig været nemmere eller mere tilgængeligt at rejse end det er i dag. Det er blevet helt normalt at tage på ferie i udlandet, og disse rejser er en stor kilde til inspiration og påvirker den måde, vi lever livet derhjemme. Stort set uanset, hvor du tager hen i Danmark kan du se udenlandske kendetegn i vores mad, tøj, kunst, musik, sprog osv. På sin vis kan udenlandsferier siges at give indsigt i andre kulturer.

 

Endnu en ting, man skal holde sig for øje er, at køb og salg af varer er blevet et globalt foretagende, der nemt kan tilgås af almindelige mennesker. Internettet har gjort det muligt at kommunikere med andre stort set over hele verden. Vores mulighed for og evne til at udveksle drømme, visioner og håb er større end nogensinde - vi skal bare række hånden ud!