Til hhx, htx, eud og eux er i forbindelse med socialfondsprojektet UIIV udviklet en række materialer med fokus på produkt, kunder/konkurrenter, og ressourcer, som leder frem mod iværksætteri. Se materialerne og læs meget mere om projektet lige her.
Dette materiale er udviklet til erhvervsfaget Innovation på grundforløb 1 på EUD og er inddelt i to forløb. Til sammen dækker de to forløb fagmålene i erhvervsfaget Innovation 1.
Iværksætteri på EUD gør det nemt og overskueligt for underviseren at gennemføre et undervisningsforløb inden for opstart, etablering og drift af egen virksomhed.
Materialet introducerer et undervisningsforløb, som retter sig mod at arbejde med integration af entreprenørskabsmetoder og -didaktik på hovedforløbene for SSH og SSA.
Hovedsigtet med dette innovationsforløb er at beskrive en proces for, hvordan elever kan udføre et entreprenørielt/innovativt projekt hos deres praktiksteder ved brug af den viden og de færdigheder, som eleverne har erhvervet.
Materialet er udarbejdet med det formål at inspirere og understøtte lærere til at arbejde med iværksættervalgfag og give praktiske anvisninger, øvelser og oplæg til at ruste elever til at starte egen virksomhed.
Materialet er udviklet til undervisning i iværksætteri inden for byggeri og anlæg på erhvervsuddannelserne
Dette materiale tager udgangspunkt i flere af de udfordringer, nystartede virksomheder oplever, og udfordringerne danner grundlag for de opgaver, der skal løses undervejs.
Dette materiale sætter fokus på de temaer, man skal omkring, hvis man vil starte sin egen salon. Materialet giver eleverne en god introduktion til bl.a. kundesegmentering, markedsføring, økonomi og trendspotting.
Ved at gennemgå alle kapitlerne kommer man hele vejen fra idé til virksomhed, og slutter med at kunne deltage i Fonden for Entreprenørskabs Kickstart-konkurrenceprogram for erhvervsuddannelser.
Materialet adskiller sig fra det generelle undervisningsmateriale til Kickstart Programme ved at kombinere iværksætteri og bæredygtig
udvikling, og ved at være udviklet specifikt til tre separate EUD-hovedområder, dvs. hhv. Teknologi byggeri og transport, Kontor, handel
og forretningsservice, og Fødevarer, jordbrug og oplevelser.
Materialet indeholder en gennemgang af, hvordan innovation kan inkorporeres som en naturlig del af undervisningen i humaniora på de gymnasiale uddannelser
I dette materiale tager innovationsundervisningen udgangspunkt i arbejdet med socialt entreprenørskab.
Målet med dette materiale er, at innovation bliver tænkt ind i almindelig undervisning, og at elevernes anvendelse af fag-faglighed til løsning af problemer fra omverdenen bliver styrket.
Dette materiale indeholder 4 eksempler på arbejde med innovation i biologi, kemi og matematik.
Dette materiale indeholder en række fag-forløb, der omdanner emnerne digitalisering, innovation og entreprenørskab til konkrete fag-forløb.
Company Programme til STX indeholder tre undervisningsforløb - et rettet mod Samfundsfag A og B, et til Erhvervsøkonomi og et til talentfulde elever.
Idémager er udviklet til gymnasiernes AT-forløb. Det er tænkt som en introduktion til innovationsprocesser og skal grundlæggende vise eleverne, hvor let det er at få idéer – samt give dem værktøjer til at udvikle dem.
Dette materiale sætter fokus på, hvordan man som lærer hurtigt kan komme i gang med innovation og entreprenørskab i undervisningen.
Modellen fokuserer på fire hovedområder for arbejdet med innovation og entreprenørskab i det almene gymnasium, der alle retter sig imod at du som underviser kan arbejde med innovation i dine fag og kan udvikle undervisningssekvenser og længere undervisningsforløb
Modellen er lavet, så den bygger videre på ”Model for arbejdet med innovation og entreprenørskab i STX & HF” og udfolder således områderne Innovationsforståelser, Faglige mål og Mål for innovationskompetencer samt Forløbstyper, Procesmodeller og Lærerrollen i det særlige regi som gælder for HF.
Med dette materiale får du et bud på, hvordan man kan forstå innovation i matematikfaget samt fem konkrete bud på innovative forløb om virkelighedsnære emner, du kan afvikle direkte i undervisningen inden for fagets kernepensum.
Disse materialer indeholder eksempler på, hvordan man kan arbejde med innovation i hhv. en faglig og didaktisk kontekst i udvalgte fag i gymnasiet: biologi, dansk, engelsk, historie, matematik og samfundsfag, samt spansk, fransk, fysik, billedkunst, musik & oldtidskundskab.
Det er hensigten med dette materiale at medvirke til at klæde dig på til at komme i gang med at arbejde med innovation i din undervisning.
Forløbet er bygget op om aktiviteter, fagmateriale og simulationer, så det er let at tilpasse til både A og B niveau samfundsfag.
Dette materiale har til formål at inspirere gymnasiematematiklærere til at arbejde intensivt med IT-værktøjer på en måde, så der frigøres lærertid til at understøtte elevernes læring.
Lektor Per Heiberg fra Egedal Gymnasium har udarbejdet dette materiale i samarbejde med styregruppen for Samfundscup.
Forløbshjemmeside målrettet danskfaget på de gymnasiale uddannelser udarbejdet til antologien DET HUL AF LYS – 17 VERDENSMÅL I ORD OG BILLEDER fra forlaget Silkefyret
Undervisningsmateriale til brug for deltagelse i Global Goals Programme målrettet stx. Materialet består af lærervejledning og aktivitetshæfte.
I denne udgivelse finder man konkrete bud på arbejdsspørgsmål til undervisningen, hvor innovation gøres til en naturlig del af af klassiske forløb.
Materialet er udviklet af Lektor Lise Wich og Lektor Helene K.G. Thorsen, der begge underviser på Marselisborg Gymnasium.
Med udgangspunkt i et ønske om et øget fokus på sprogfag som en ressource samt at vække en bevidsthed hos eleverne omkring fordelene ved at tilegne sig sprog og kendskab til kultur og historie har sproglærere på Gefion Gymnasium styrket integreringen af innovation i sprogundervisningen.
Lektor Nikolaj Petersen fra Egaa Gymnasium har udarbejdet dette materiale til undervisningen i Oldtidskundskab i samarbejde med Fonden for Entreprenørskab.
I dette materiale præsenteres indgangsvinkler, øvelser og idéer som kan udføres i rigtig mange forløb indenfor klassisk og populærmusik.
Materialet er ikke fuldt færdige forløb, men idéer og indspark til hvordan et analyseemne undervejs i forløbet kan indeholde innovative elementer.
Materialet er udviklet af Lektor Marie-Louise Abildtrup Hansen og Louise Støchkel Vagtborg Vang-Pedersen.
I dette materiale præsenteres teori, didaktiske overvejelser, øvelser, opgaver og forløb til bogen "Una Mirada a las realidades en Colombia" udgivet af organisationen MiCuerpo/MinKrop.
Materialet er ikke fuldt færdige forløb, men idéer og indspark til hvordan der kan arbejdes med innovative elementer.
Materialet er udviklet af Lektor Margrete Martos, fra Rungsted Gymnasium og Salka Wollesen Breum fra MiCuerpo/MinKrop.
I dette materiale arbejdes der med antik mytologi og forskellige antikke myter, så forløbet afsluttes med at eleverne skriver deres egne myter. Fokus er på udviklingen af kulturel værdi til andre.
Undervisningsmateriale lavet af UNord - Lyngby Gymnasium, med støtte fra Fonden for Entreprenørskab i 2021.
Materialet opdateres løbende.
Lektor Lars Due Arnov fra Gribskov Gymnasium har udviklet dette undervisningsforløb til historieundervisningen i gymnasiet.
Materialet indeholder undervisningsbeskrivelser samt forslag til konkrete øvelser og opgaver til lektionerne.
Dette inspirationsmateriale leder deltagere godt igennem processen op til Idékonkurrencen.
Mødet med den konstruktive journalistik vil bringe eleverne i øjenhøjde med en – stadig – ny, anderledes og spændende måde at anskue, forstå og handle i verden på. Både i rollen som kritisk distancerede analytikere og som undersøgende og kreativt tænkende og producerende – skrivende, talende, filmende – journalister.
Dette materiale er udarbejdet i et samarbejde mellem Fonden for Entreprenørskab og studievejledere på Herning HF & VUC, Karen Johnsen og Lise Yde.
Formålet er at italesætte og afklare karrierelæringsbegrebet sammen med elever og kolleger og er på den vis en udvidelse til den rammebeskrivelse af arbejdet med Projekt- og praktikforløb på den 2-årige hf-uddannelse, beskrevet i materialet "HF-model"
Ideworkshoppen har til formål at strukturere idéudviklingsprocessen, samtidig med at den styrker samarbejdet og kreativiteten. Materialet er en vejledning, ikke en facitliste.
Når man gerne vil starte sin egen virksomhed, er det vigtigt at have en idé, der kan føres ud i livet. Her er Business Model Canvas et godt redskab.
Dette materiale er udviklet med henblik på at forberede elever i innovation C og teknologi B til at deltage i Company Programme-konkurrencerne.
Dette materiale er udviklet med fokus på iværksætteri og den gode forretningside og lægger op til læring igennem filmen A Cherry Tale.
Materialet sætter fokus på innovative idéer, der hjælper os til at reducere spildet og bruge resterne, når vi har mad i overskud.
Et dialogværktøj til at evaluere og udvikle elevernes kompetencer i projektorienteret undervisning.
Forløbet er en introduktion til entreprenørskab og træner de unges innovative og kreative kompetencer. Under forløbet lærer eleverne noget om – og træner deres evner inden for – kreativitet, idégenerering og -udvælgelse, markedsundersøgelse, bæredygtighed, målgrupper, netværk, modtagerperspektiv og pitch. Forløbet afsluttes med, at eleverne evaluerer deres egen læring under forløbet.